5.8.11

Benda aku Benci 6

1. Orang yang tak reti nak parking dalam kotak parking yang ditetapkan. Mereka ni bengap ke ape. Lesen memandu boleh lak lulus. Tapi parking tak kan tak reti. Awak tu kadang-kadang bukan bawa kereta besar sangat macam Hummer ka sampai masuk dalam line marking orang lain. Benda ni menyusahkan. Mereka ni sebenarnya pemandu yang malas. Semuanya yangkap muat. Asal lepas sudah. Kadang-kadang parking limited,jadi paham-paham la kene park betul betul. Ni sampai dua petak parking untuk 1 biji kereta. Kau bayar cukai jalan double ka? Tak pun nama kau tu ada bin Mohd Najib?

2. Aku xpaham dengan kaum-kaum penulis blog yang gila glamour ni. Masuk blog orang tinggalkan komen macam ni ' follow me and i will follow u back'. The purpose of blog being created for individual to a have a medium to express themselves. Not to gain some bullshit popularity over the net. Anda-anda yang gila glamour,gila attention ni merosakkan keindahan blog itu sendiri. Adakah bermakna ada berjuta-juta follower blog anda hebat?kadang-kadang isi macam sampah. Setakat nak cerita keluar rumah beli syampu pastu nak up satu entri. Lepas tu berak kat jamban pun cerita dalam satu entri.
Blog yang dahulu dicipta untuk sesuatu telah hilang nilai estetikanya dengan golongan sebegini.

3 comments:

Erna said...

yes..aku suka point number 2.
number 1 tu point yg husb aku tak suka..

NO SUPrises said...

Apesal dia tak suka?

Erna said...

each time nak parking tp tak leh sbb benda mcm tu mmg dia begang.