Disebabkan ramai orang dok kata benda ni best aku pun cuba merasa. Hasil rasa yang pertama biasa-biasa. Aku rasa sebab utama orang ke sana hanya kerana kedai ni pernah masuk JJCM dan seterusnya dapat promosi percuma dari penulis online yang cuba nak kelihatan hip di mata orang lain.
Ini satu analisis yang jujur dari aku. Pro dan Con ada di bawah.
Pro
1.saiz daging yang diberikan besar dan berbaloi dengan harga 70sen
2. ada jual satay kambing
3. ada lontong berbanding ketupat nona biasa.
4. dalam satu cucuk satay tu takde lemak. sesetangah orang suka lemak, tapi aku tak.
Con
1. Beratur amatlah panjang terutama pada waktu puncak. Kalau datang sini baik makan sana sbb diorg akan lebih fokus dengan orang yang makan sana. sapa yang bungkus akan dapat lambat.
2. Tempat makan tak banyak. Ruang berbumbung sikit, kalau hujan memang masak la.
3. Sate sepatutnya dibahagikan kepada tiga ketulan kecil dan dicucuk pada lidi bukannya satu ketulan besar cucuk dalam satu lidi. Camne nak gigit oi.
4. Sate yang power adalah daging yang diperap semalaman. Aku saspek disebabkan demand terlalu banyak sate ni dah dibuat style Haji Samuri, cucuk daging kat lidi pastu rendam dalam perapan kejap pastu angkat, masak atau simpan.
5. Kuah satay yang xpower. kuah satay yang power adalah kuah satay yang kalau makan mcm tu pun boleh pastu bukan kuah satay yang jenis xpedas kene letak sambal. Kuah satay yang jenis kene letak sambal baru rasa pedas adalah kuah satay yang pussy.
Sekian.
Ini satu analisis yang jujur dari aku. Pro dan Con ada di bawah.
Pro
1.saiz daging yang diberikan besar dan berbaloi dengan harga 70sen
2. ada jual satay kambing
3. ada lontong berbanding ketupat nona biasa.
4. dalam satu cucuk satay tu takde lemak. sesetangah orang suka lemak, tapi aku tak.
Con
1. Beratur amatlah panjang terutama pada waktu puncak. Kalau datang sini baik makan sana sbb diorg akan lebih fokus dengan orang yang makan sana. sapa yang bungkus akan dapat lambat.
2. Tempat makan tak banyak. Ruang berbumbung sikit, kalau hujan memang masak la.
3. Sate sepatutnya dibahagikan kepada tiga ketulan kecil dan dicucuk pada lidi bukannya satu ketulan besar cucuk dalam satu lidi. Camne nak gigit oi.
4. Sate yang power adalah daging yang diperap semalaman. Aku saspek disebabkan demand terlalu banyak sate ni dah dibuat style Haji Samuri, cucuk daging kat lidi pastu rendam dalam perapan kejap pastu angkat, masak atau simpan.
5. Kuah satay yang xpower. kuah satay yang power adalah kuah satay yang kalau makan mcm tu pun boleh pastu bukan kuah satay yang jenis xpedas kene letak sambal. Kuah satay yang jenis kene letak sambal baru rasa pedas adalah kuah satay yang pussy.
Sekian.
No comments:
Post a Comment