5.3.18

Why?

Orang tanya aku kenapa tak pergi ke program tu. Sejujurnya sebelum ni pun ramai ajak aku turut serta ke program tu. Aku tolak dengan baik. Cuma jauh dalam hati tujuan aku tolak ke program itu disebabkan pelaksanaan program tersebut adalah amat tak sesuai. 
Nak menghalalkan program berlibur, kau selitkan satu program rasmi untuk memudahkan urusan. 
Ia amat berbeza jika kau buat satu program rasmi dan mskkan satu slot berlibur selepas semak ada kekosongan pada jadual semasa program rasmi tersebut.
Jika aku pegi umpama aku support pelaksanaan urusan sebegini. So aku rasa perbuatan ni against my work ethics dan elakkan untuk pergi. Rugi memang rugi tak in the end aku rasa my consience is clear.

No comments:

Benda Aku Benci 20 : Humble Brag

Bila dibuat secara berpada-pada its fine. Bila nowadays people are overdoing it and most of them feels it ok to do it on daily basis, for ...